Luister
Live
20 september 2022 - 13:00
Deel dit artikel:

Hockey Dames 1 pakt eerste plaats in hogere klasse

HEEZE - Na een goede trainingsweek met als afsluiter ons jaarlijkse 'circling dinner' op vrijdagavond, waren de dames zondag klaar voor een nieuwe wedstrijd in de tweede klasse. De tegenstander van deze week betrof Goirle, een stabiele ploeg in de tweede klasse, waarvan de dames nog niet veel informatie hadden. Een heerlijk waterveld lag klaar in Goirle en na een goede warming up kon de wedstrijd beginnen.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg

De eerste twee minuten werd Heeze overdonderd door Goirle, de intensiviteit en energie die zij gaven schudde ons wakker met meteen een strafcorner tegen. Hier kwam echter geen kans uit door goed verdedigingswerk. De dames van Heeze wisten dat ze een tandje bij moesten zetten om het Goirle moeilijker te maken. Binnen vijf minuten wierp dit direct zijn vruchten af, na een goed uitgespeelde aanval met veel passes, kon uiteindelijk Roos de bal hard tegen de plank flatsen, 0-1 voor Heeze! Na het eerste doelpunt weet Heeze de wedstrijd langzaam naar zich toe te trekken door Goirle steeds meer onder druk te zetten. Goirle heeft duidelijk moeite met de druk van Heeze. Een mooie backhandslag van Floor komt keihard tegen de paal, helaas, maar de meiden weten dat ze op de goede weg zijn. Gwen flatst de bal hard de cirkel in waarna Anouk de bal hoog richting de goal kan tippen, helaas zit de keeper van Goirle daar goed bij, maar is onze trouwe invalster Frederique er snel bij om de rebound hard de goal in te pushen, 0-2!

Het tweede kwart beginnen de dames goed. Binnen één minuut weet Lizette er 0-3 van te maken door een voorzet van Carlijn mooi in het net te tippen. Super! In de loop van het tweede kwart weet Goirle de dames van Heeze wat meer onder druk te zetten, maar de thuisploeg komt niet tot kansen. Na een goede verdedigingsactie van Britt weet zij zich onder de druk van Goirle uit te hockeyen en kan ze Pien bereiken, die inmiddels al goed de ruimte is ingelopen. Na een geweldige solo actie één op één op de keeper slaat Pien de bal hard in de korte hoek, bam! 0-4! De rest van het tweede kwart worden de dames kletsnat geregend door een flinke regenbui, waardoor ze iets lijken in te zakken. Goirle krijgt hierdoor een aantal corners en kansen, maar door goed verdedigingswerk van Heeze, en natuurlijk keepster Fleur, blijft de goal van Heeze leeg.

In het derde kwart krijgt Goirle een strafcornerreeks van veel corners, waarin zij geen resultaat behalen omdat Fleur fantastisch staat te keepen. Wanneer Britt even later de bal onderschept op het middenveld en een aantal speelsters achter zich laat, kan ze in de cirkel uithalen op goal en is het Lizette die voor de tweede keer deze wedstrijd de bal hoog in het net tipt, 0-5!

In het laatste en vierde kwart wordt binnen twee minuten de eindstand bepaald. Gwen slaat de bal hard door de as langs een aantal speelsters van Goirle. Britt neemt de bal mooi aan en kan direct de cirkel inlopen. Met een mooie forehandslag slaat zij de bal hoog in het net, 0-6!

Met deze overtuigende overwinning hebben de dames de koppositie weten te pakken. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Best Dames 1 op het programma. Dit belooft een spannende pot te worden omdat zij uit de eerste klasse komen. Alle support is hierbij welkom!

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug