Luister
muziek
20 Mei 2023 09:00
Deel dit artikel:

Spartan Krav Maga instructeur Marc Driessen geslaagd voor Graduate level 4

HEEZE - Op Zondag 14 Mei, na een 6 uur (!) durend examen, is Spartan Krav Maga instructeur Marc Driessen geslaagd voor zijn Graduate level 4! Het examen vond plaats onder het toeziend oog van Rune Lind, Master level 1, tijdens de Instructor Update van Krav Maga Global, de overkoepelende bond.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

De instructeurs die zijn aangesloten bij Krav Maga Global (KMG) Netherlands hebben minimaal 2x per jaar een 3-daags trainingsweekend met een lid van het Global team. Tijdens deze z.g.n. Instructor Update trainen ze van 9:00 tot 17:00 uur en werken ze zo aan hun vaardigheden. Dit maal was het onder leiding van Master 1 Rune Lind uit Noorwegen. In overleg met het lid van het Global team is er op de laatste dag van een Instructor Update soms de mogelijkheid om een examen voor een nieuwe graad af te leggen.

Het examen
Het examen startte ’s morgens om 9 uur met slechts 8 kandidaten die voor verschillende levels gingen. Na een warm-up waarbij er al flink gezweet werd begon de test pas echt. Gezien het een instructeurs-examen betrof werden er geen specifieke verdedigingstechnieken / oplossingen gevraagd. De aanvaller kreeg simpelweg de opdracht om een aanval van een bepaald onderwerp uit te voeren (b.v. de aanvaller valt aan met een mes, verdedigen tegen een onbekende combinatie stoten, de verdediger ligt op de grond en de aanvaller valt aan enz.), zonder te specificeren hoe of uit welke richting, waarna de verdediger moest laten zien dat hij/zij zich kon verdedigen aan de hand van de principes waaruit het Krav Maga systeem is opgebouwd.

Na een aantal uur werd er overgegaan naar het volgende onderdeel van het examen; de fighting drills. Als eerste tegen 3 aanvallers die herhaaldelijk aanvallen met een mes, knuppel of dreigen met een pistool – en de verdediger lost het maar op!

Vervolgens begonnen een aantal rondes sparren met verschillende missies; zo waren er meerdere rondes staand sparren met stoten en trappen, alleen stoten en rondes waarbij je probeert je ‘tegenstander’ neer te halen waarbij vervolgens het gevecht op de grond verder gaat. Dat laatste werd regelmatig onderbroken door de kreet “Push-ups!” waarbij de kandidaten 5 push-ups uitvoerde. Was je echter eerder klaar met deze 5 push-ups, hervatte je de aanvallen op je examenpartner; ondanks dat deze misschien hier nog niet klaar mee was! Als afsluiting werden de examenkandidaten geacht 50 Sit-ups te doen!

Na afsluiting van het examen was het spannend en kregen de kandidaten individueel feedback van Master Rune en te horen of ze waren geslaagd of niet. Marc kan in ieder geval terugkijken op een zeer geslaagd examen en heeft er zin in te gaan trainen voor Graduate level 5!

Krav Maga
Krav Maga is het realistische en effectieve zelfverdedigingssysteem uit Israël. Door deze effectiviteit wordt het systeem geroemd door vele vechtsporters en wordt het gebruikt door vele speciale militaire- en- politie-eenheden wereldwijd.

De gradering binnen het systeem bestaat uit 5 Practictioner levels, 5 Graduate levels en 5 Expert levels.

Spartan Krav Maga
De trainingen bij Spartan Krav Maga zijn uitdagend en intensief maar voor iedereen toegankelijk. Je traint namelijk altijd op eigen niveau. Ervaring met vechtsport is dus absoluut niet nodig. Hierdoor kan je altijd, ongeacht geslacht, leeftijd of fysieke conditie aan onze trainingen deelnemen. Je zult versteld staan hoe snel je fitter, sterker en weerbaarder wordt!

Locatie en tijden
Onze trainingen worden gegeven in gymzaal “Engelse Tuin”, Strabrecht 14, Heeze.

Dinsdagen:
18:00 – 19:00 uur Tieners (12 t/m 17 jaar)
19:30 – 21:00 uur Volwassenen (18+)

Donderdagen:
18:00 – 19:00 uur Kids (7 t/m 11 jaar)
19:30 – 21:00 uur Volwassenen (18+)

Zelf ervaren? Schrijf je in voor een gratis proefles!
Een gratis proefles inplannen is eenvoudig en snel te regelen via het formulier op https://www.spartankravmaga.nl/gratisproefles

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug