Luister
muziek
27 februari 2021 - 17:15
Deel dit artikel:

VIDEO | Vlaai van de maand voor werkgroep van het IVN

HEEZE - Zaterdagmorgen ging de cameraploeg van Heeze-Leende24 al vroeg op pad om een aantal vrijwilligers te verrassen met de vlaai van de maand februari. Deze maand is de vlaai voor de vrijwilligers van het IVN die zorgdragen voor het overzetten van amfibieën op de Somerenseweg. Ieder jaar is er de paddentrek en trekken padden, kikkers en salamanders er op uit om te paren. Nadelig is de Somerenseweg die het natuurgebied doorkruist.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Jaarlijks werden er vele duizenden dieren dood gereden maar sinds een aantal jaar staat er in de maanden februari, maart en april een paddenscherm langs een gedeelte van de Somerenseweg in Heeze om de diertjes tegen te houden. Aan de binnenkant zijn een aantal emmers ingegraven waar de diertjes in vallen en dagelijks door vrijwilligers, veilig over de drukke provinciale weg gezet worden. In deze maanden loopt dat aantal op tot vele duizenden! De groep vrijwilligers bestaat uit ongeveer 25 personen die met deze club zeven dagen in de week de emmers dagelijks langslopen en leegmaken. Vrijdag bleek een topdag te zijn met ruim zevenhonderd dieren op één dag die veilig werden overgezet. De vlaai van de maand februari gaat dan ook naar de hele werkgroep van het IVN die zich inzet voor het overzetten van deze dieren.

Wil jij ook een persoon of groep vrijwilligers uit de gemeente Heeze-Leende verrassen met de vlaai van de maand van Bakker Vedder? Stuur dan een e-mail naar redactie@heeze24.nl en laat weten wie deze overheerlijke vlaai verdient en waarom. Wie weet staat de cameraploeg van HeezeLeende24 dan volgende maand wel bij hen voor de deur!

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug