Luister
Live
2 mei 2021 - 21:20
Deel dit artikel:

Wethouder Toon Bosmans stopt als wethouder

HEEZE-LEENDE - Wethouder Toon Bosmans (PvdA) stop als wethouder van de gemeente Heeze-Leende. ''Na de aankondiging van de fractievoorzitter van de PvdA op 16 april jl. dat de Raadsfractie van de PvdA uit de coalitie stapt, heb ik even tijd voor mezelf genomen. De politieke mores zoals ik die ken, maakt, ondanks de waardering voor mij vanuit de partij en de vele positieve reacties van buiten, dat ik vind dat ik niet kan aanblijven als wethouder. Toch blijven zitten, past niet bij mij. Ik houd dan ook graag de eer aan mezelf en treedt terug, dat voelt nu als het meest integere wat ik kan doen'', aldus Toon Bosmans.

heeze-leende24 / Thijs Verleg

''Ik kijk met trots terug op vijf mooie jaren als wethouder in de gemeente Heeze-Leende en had deze bestuursperiode dan ook voor geen goud willen missen. Ik heb vanuit een hecht team bij kunnen dragen aan een aantal mooie ontwikkelingen en projecten.''  Als voorbeelden noemt Bosmans zijn bijdrage aan de Schammert in Leende, de ontwikkeling van het centrum van Heeze, de verplaatsing van de Albert Heijn, weer een bieb in alle kernen en verschillende initiatieven in duurzaamheid om er maar een paar te noemen. 

In een verklaring laat hij verder weten: ''Ik voel me zeer vereerd dat die onder mijn bestuurlijke verantwoordelijkheid tot stand zijn gekomen of in gang zijn gezet. De komende tijd zal ik me volledig richten op mijn andere baan als zelfstandig adviseur, maar ook meer tijd besteden aan mijn familie en vrienden. Daar verheug ik me op. Ik wens de gemeente, het bestuur, de gemeenteraad en de medewerkers alle succes en zal vanaf enige afstand de ontwikkelingen in onze mooie gemeente blijven volgen.''

Wat er met de portefeuille van Bosmans gaat gebeuren is op dit moment nog niet duidelijk. Maandagmorgen is er overleg om te kijken of zijn portefeuille verdeeld gaat worden onder de andere drie wethouders of er een andere oplossing gaat komen. Toon Bosmans had onder andere accommodatiebeleid (inclusief vastgoed), bibliotheek, dorpshuizen en volksgezondheid in zijn portefeuille.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug