Luister
Live
8 november 2021 - 11:00
Deel dit artikel:

VVD dient motie in na thema-avond Wonen

LEENDE - Op 4 november organiseerde de VVD Heeze-Leende in de Schammert in Leende een interactieve thema-avond wonen voor de inwoners van Heeze-Leende. De animo was groot, wat aantoont dat dit een thema is dat leeft in de gemeente. De geluiden die tijdens de avond naar voren kwamen, zijn voor de VVD-fractie reden om een motie in te dienen bij de eerstvolgende raadsvergadering.

heeze-leende24 / Thijs Verleg

Al geruime tijd zien we dat starters en senioren uit onze gemeente maar moeilijk aan een passende en betaalbare woning kunnen komen in Heeze, Leende of Sterksel. Tijdens de thema-avond bleek dat er best veel mensen zijn met initiatieven voor woningbouw, maar dat ze op tegenwerking van het college van B&W stuiten.

Het realiseren van passende en betaalbare woningen zal juist door dit soort initiatieven tot stand moeten komen. Grootschalige woningbouwprojecten door projectontwikkelaars leiden namelijk vooral tot een duur woningaanbod waar vooral mensen van buiten Heeze-Leende op afkomen. Kleinschalige projecten, bijvoorbeeld via collectief particulier opdrachtgeverschap, en woning- en kavelsplitsingen worden beter afgestemd op de lokale behoeften.

Om niet tot de gemeenteraadsverkiezingen te wachten en de noodkreten van inwoners direct al op te pakken, legt VVD Heeze-Leende een motie voor tijdens de raadsvergadering op 8 november. Als de raad deze motie aanneemt, wordt het college opgeroepen om het afwegingskader voor initiatieven te herzien en meer ruimte te bieden en om erop te sturen dat er meer wordt meegedacht met initiatiefnemers.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug