Luister
Live
1 december 2021 - 14:30
Deel dit artikel:

Frans Maas uit Leende 25 jaar gemeenteraadslid in Heeze-Leende

LEENDE - Frans Maas (75) uit Leende bereikt binnenkort een mooie mijlpaal in zijn politieke loopbaan. Hij is maar liefst 25 jaar actief als gemeenteraadslid. In 1996 deed Frans mee aan de gemeenteraadsverkiezingen met de partij AOV, Algemeen Ouderen Verbond. In juni 1998 startte hij zijn eigen politieke partij PvOJ, Partij voor Oud en Jong. Sinds de herindeling op 1 januari 1997 zit Maas onafgebroken als raadslid in de gemeenteraad. 

heeze-leende24 / Thijs Verleg

Voor de Leendenaar staan veiligheid en sociale elementen centraal. ''Het gaat niet alleen om de verkeersveiligheid maar ook om hoe veilig de inwoners zich voelen. Qua verkeer weet ik mijn eerste veiligheidspunt nog goed. Dat was de wegversmalling op de Langstraat waar toentertijd geen markeringspalen op de verhogingen stonden. Hierdoor reed er regelmatig een auto tegenaan met alle gevolgen van dien. Ik heb er toen mede voor gezorgd dat er markeringspalen geplaatst zijn.''

De herindeling in 1997 heeft volgens Maas vooral voordelen opgeleverd voor de kernen en dus ook de inwoners. ''Door deze vergroting van de gemeente waren we in staat mooie dorpshuizen en scholen te realiseren, accommodaties waar we nog vele decennia plezier van hebben. Heeze en Leende zijn in die jaren sterk naar elkaar toe gegroeid. Waar vroeger een grote rivaliteit was tussen de kernen zie je dit bij sommigen nog als het over de Brabantsedag gaat of er een derby in het voetbal gespeeld wordt.''

Frans Maas gaat in maart 2022 voor de achtste keer meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Op zijn 75e zit hij nog vol energie en ideeën en staat de Leendenaar midden in de samenleving. ''Ik kom op veel plaatsen en ken veel mensen. Momenteel hebben we dertien goede en bekende mensen op de lijst staan waarmee we de verkiezingen ingaan en hopelijk kunnen we binnenkort nummer veertien toevoegen. Doordat ik goede contacten met de inwoners heb, weet ik wat er speelt en dat geeft me energie om wederom mee te doen.'' Wat hem wel zorgen maakt is het grote woningtekort in onze gemeente waar snel iets aan gedaan moet worden.

Maas had al in 1976 kunnen plaatsnemen in de gemeenteraad echter was dat niet te combineren met zijn toenmalig werk als deurwaarder bij de belastingdienst en zijn werk dat hij deed voor het FNV. Wel was hij al lang actief in de achterban van de lokale politiek voordat hij een eigen partij oprichtte. ''Lokale politiek is echt een passie. Ik zet me graag in voor anderen en onze gemeente.'' Op de website van PvOJ kun je het verkiezingsprogramma bekijken en de laatste nieuwtjes over de politieke partij.

Wij feliciteren Frans Maas met zijn 25-jarig raadslidjubileum en wensen hem succes bij e gemeenteraadsverkiezingen in 2022.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug