Luister
muziek
9 mei 2022 - 17:00
Deel dit artikel:

Weinig Leender politiek geluid in nieuwe raad

HEEZE-LEENDE - De nieuwe gemeenteraad is inmiddels al doende met de werkzaamheden voor vier jaar raadswerk. Maandagavond 9 mei worden de drie nieuwe wethouders geïnstalleerd maar wat opvalt is dat er bijna geen vertegenwoordiging en politiek geluid meer is uit Leende en Leenderstrijp. Slechts twee gemeenteraadsleden en geen wethouder meer terwijl Leende de tweede grootste kern is van de gemeente Heeze-Leende.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Alleen Jack de Turck (LHL) uit Leenderstrijp en Frans Maas (PvOJ) uit Leende vertegenwoordigen de Leendenaren en Strijpenaren in de gemeenteraad waar in totaal 17 raadsleden zetelen. Is dat niet wat weinig? Onze redactie sprak enkele inwoners van Leende. Het vertrouwen in de lokale politiek is daar tot een dieptepunt gezakt. "Ze doen toch wat ze zelf willen. Met slechts twee raadsleden worden we simpelweg niet gehoord. Als je dan nog ziet dat Frank de Win ongeveer 250 stemmen heeft gekregen, veruit het meeste van alle wethouderskandidaten, en dan niet wordt gevraagd om nog een termijn wethouder te zijn dan sla je de plank toch helemaal mis? Dan hadden we uit iedere kern een wethouder gehad", aldus een Leendenaar die absoluut anoniem wil blijven.

In Heeze en Sterksel zijn de meningen sterk verdeeld. Van "eindelijk een ander geluid" tot "waarom luisteren ze niet naar de kiezer en pakken ze de drie grootste partijen". De tijd zal moeten uitwijzen hoe het de komende vier jaar zal gaan. Het raadsbreed akkoord is nog niet af dus of iedereen dit zal ondertekenen is nog niet duidelijk. Wel staat vast dat de drie wethouders geïnstalleerd worden maandagavond, de gemeenteraad aan de slag kan en het college voor de opdracht staat om Heeze-Leende de komende vier jaar te besturen. 

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie