Luister
muziek
15 augustus 2023 - 12:15
Deel dit artikel:

Bewoners nemen heft in eigen hand en gaan zelf maaien

HEEZE - Bij vele inwoners is het nieuwe maaibeleid in het verkeerde keelgat geschoten. Op de Ambachten in de wijk Nieuwe Hoeven in Heeze zijn bewoners zelf aan de slag gegaan en zijn begonnen met het kort maaien van de gemeentelijke grasstroken.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

"Het gras was zo hoog dat ik niet meer in de auto kon stappen en zelfs de stoep werd een flink stuk smaller." De laatste week van juli en de eerste week van augustus hield ons onderzoekspanel van de redactie een onderzoek onder leden van het panel. Inmiddels zijn bijna 900 inwoners lid van het panel en reageerden 781 panelleden:
- houd de grasstroken binnen de bebouwde kom kort: 560 stemmen
- het nieuwe maaibeleid bevalt mij wel: 9 stemmen
- ik zie liever het oude maaibeleid dat ook buiten de bebouwde kom gemaaid wordt: 212 stemmen

Of er meer maaiacties vanuit de inwoners komen is niet ondenkbaar. "Het is gewoon een ravage. Maak maar eens een rondje door de Nieuwe Hoeven en begin bij de COOP supermarkt", aldus een bewoner van De Lokert in de wijk. Bij natuurliefhebbers klinken hele andere geluiden. Zij zijn juist blij met de biodiversiteit die het nieuwe maaibeleid met zich meebrengt.

Sinds begin dit jaar raadplegen we regelmatig ons panel om de mening van onze inwoners te peilen. Wil jij ook als inwoner van Heeze-Leende onderdeel uitmaken van het panel en je mening geven over actuele en maatschappelijke onderwerpen, meld je dan aan door een mail te sturen naar redactie@heeze24.nl en wij nemen je op in het bestand van panelleden. Op die manier kunnen we nog beter de actualiteit verslaan en de mening van onze inwoners hierin meenemen.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug