Luister
muziek
08 November 2023 11:30
Deel dit artikel:

Tweede Kamerlid Daan de Kort op werkbezoek bij Table du Sud

HEEZE - In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november, was De Kort (VVD) dinsdagmorgen op werkbezoek in Heeze op uitnodiging van VVD Heeze-Leende. Johan Cuijten nodigde hem uit en hij bezocht Table du Sud. Hij ging daar in gesprek met een van de eigenaren, Evert Antonissen.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

De kort komt zelf uit een ondernemersfamilie en is eigenlijk de enige die de politiek is ingegaan. Zelf is hij visueel beperkt en is hij heel anders naar de samenleving gaan kijken. "Ik wil vooral de regio vertegenwoordigen en in de samenleving ophalen wat er speelt, waar men tegenaan loopt en wat er beter zou kunnen. Ook in Den Haag blijf ik erop hameren dat er veel geld verdiend wordt in de Brainportregio."

Bewondering
Tweede Kamerlid De Kort had veel bewondering voor het Heezer bedrijf dat in haar achtjarig bestaan inmiddels werk biedt aan 130 medewerkers. De Kort was bijzonder geïnteresseerd in het bedrijf maar was vooral benieuwd waar ze tegenaan lopen. Is het wetgeving? Belangen in de Brainportregio? Krapte op de Arbeidsmarkt? Antonissen kwam al snel met enkele problemen. "Vanaf 2027 mogen we in de grote steden niet meer met diesels komen. Hoe moeten wij onze tafels dan bezorgen met de service die bij ons hoog in het vaandel staat? Onmogelijk! Verder is de krapte op de arbeidsmarkt een enorm probleem, zeker voor 'handige handjes' die de tafels maken." Ook een eventuele uitbreiding van het bedrijf in de toekomst brengt grote onzekerheid. "We kunnen nog wel even vooruit maar als we vijf jaar verder kijken moeten we nu al koers bepalen en aan de slag gaan, wetende dat er geen grond meer is en de bereikbaarheid snel beter moet." Antonissen doelt hiermee op de Centrale As die van cruciaal belang is voor veel bedrijven op De Poortmannen. De Kort kan niets beloven maar het wel steeds onder de aandacht brengen. Voor de krapte op de arbeidsmarkt noemt hij bijvoorbeeld het collegegeld op nul euro zetten voor opleidingen in de techniek, de zorg en de bouw zodat het aantrekkelijk wordt voor de jeugd om dit vak te kiezen. Ook pleit hij voor uitbreiding van de No Risk polis voor bijstandgerechtigden zodat het risico op uitval gedekt is. Op die manier loont het namelijk om deze groep te benaderen om te gaan werken. "Het moet belastingtechnisch aantrekkelijker worden gemaakt om fulltime te gaan werken. Alleen dan kunnen we de krapte op de arbeidsmarkt verlichten. Over de lastenverzwaring voor ondernemers kon de politicus Kort zijn. "De linkse partijen denken dat ondernemers de pinautomaat zijn maar dat is echt niet zo. We moeten de ondernemers in ons land koesteren. Zij zorgen voor de werkgelegenheid en dat de economie draait. Kaalplukken werkt alleen maar nadelig."

Daan de Kort sloot zijn werkbezoek aan Heeze-Leende af met een bezoek aan wethouder Groenewoud. Het Tweede Kamerlid kijkt terug op een geslaagd werkbezoek en neemt de vragen mee naar Den Haag. 

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug