Luister
muziek
18 februari 2024 - 15:15
Deel dit artikel:

Harrie Scheepers; lokaal politicus in dienst van de gemeenschap

HEEZE - In maart zit Harrie Scheepers (63) uit Heeze tien jaar in de gemeenteraad. Zijn partij ABHL heeft momenteel drie zetels in de gemeenteraad en heeft een wethouder geleverd in het huidige college. Hoe Harrie de lokale politiek is ingerold? In 2014 wilde hij inspreken bij een raadsvergadering als voorzitter van het platform gehandicaptenbeleid. De vijf minuten inspreektijd triggerde hem en sindsdien is hij enorm gemotiveerd om als volksvertegenwoordiger de lokale gemeenschap te dienen.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Er moet meer geld naar wegen en onderhoud
De speerpunten van ABHL zijn duidelijk vermeld op de website en in gesprek met de fractievoorzitter komen een aantal punten sterk naar voren. "Momenteel gaat er 400.000 euro per jaar in de pot reconstructie wegen. Dat mag best 1 miljoen zijn voor het verbeteren van wegen, voetpaden en fietspaden. Ook het onderhoud van groenvoorziening en het maaibeleid moeten aangepast worden. Het was afgelopen jaar echt schandalig op sommige plekken." Toch vindt Scheepers een groen randje tussen de tegels niet erg maar geen bosjes onkruid. "Het ziet er niet uit en kan onveilig zijn." Wat hem betreft komt de bypass richting de Muggenberg er alsnog, ziet hij graag de Centrale As aangelegd worden en de verbetering van de weg en fietspaden van Heeze naar Geldrop en van Heeze naar Leende.

Ook op het gebied van financiën is Scheepers al jaren kritisch. "Het is een ingewikkeld stuk om doorheen te komen en je kunt nu eenmaal niet meer uitgeven dan dat er binnenkomt. Extra lenen is prima als de rente laag is, niet nu deze boven de 4% staat. De rentelasten zijn dan zo hoog en dat geld dat we daarmee kwijt zijn kunnen we niet ergens anders in investeren." Scheepers ziet liever meer transparantie richting de inwoners. "We werken in Heeze-Leende met een begroting van ongeveer 55 miljoen euro waarvan 40% al op gaat aan het sociaal domein.

Scheepers wil dat de inwoners in een fijne gemeente wonen. "De signalen van de inwoners zijn erg belangrijk. Het is bijvoorbeeld jammer dat de gevel van Vangaelen verdwenen is." Positieve ontwikkelingen noemt Harrie de verkabeling van de hoogspanningskabels in de Nieuwe Hoeven, de aanpak van de Nieuwendijk en de oplossing voor het pand Kapelstraat 1-3 in Heeze. Ook het feit dat de gemeentehuistuin beschikbaar blijft voor evenementen en niet volgebouwd gaat worden met woningen is een plus.

Ook het feit dat er geen druk ligt op een mogelijke fusie stemt de politicus positief. "We bewijzen dat we zelfstandig kunnen blijven als Heeze-Leende maar werken wel samen met omliggende gemeenten. Zo behouden we een eigen identiteit maar maken we met de MRE een vuist naar Den Haag."

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug