Luister
muziek
17 Maart 2024 09:30
Deel dit artikel:

Kap van bomen langs randweg schiet ook bij VVD Heeze-Leende in verkeerde keelgat

HEEZE - Wat eerder al door IVN is aangekaart wordt volledig gesteund door VVD Heeze-Leende, het kan toch niet waar zijn dat er 10 gezonde dikke eiken geveld gaan worden omdat deze bij een boer in de ‘weg’ blijken te staan.

heeze-leende24
  / VVD Heeze-Leende
Advertentie

Dat er in het verleden afspraken zijn gemaakt door College met deze boer om tot een overeenkomst te komen om grond te ruilen en een koeientunnel aan te leggen was nodig om randweg te kunnen voltooien. Dat er in deze afspraken ook een overeenkomst is gesloten om bomen te kappen welke van grote waarde zijn kan toch niet waar zijn.

We zullen ons bij IVN aan sluiten om bomenkap tegen te gaan geeft de fractie van de VVD aan. In een tijd waarin we constant over duurzaamheid, biodiversiteit en wateroverlast vergaderen zou het te gek zijn om deze bomen te vellen. De gemeente zal met de boer in overleg moeten om dit van de baan te krijgen en anders zullen we op een andere manier proberen de kap tegen te gaan.

Een paar maanden geleden zijn de bomen langs de Oude Molen gekapt, hier waren we ook op tegen. We zullen ons op alle manieren proberen te verzetten tegen deze kapvergunning, aldus Johan Cuijten raadslid voor de VVD.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug