Luister
muziek
08 Mei 2024 12:40
Deel dit artikel:

Stoelendans in gemeenteraad: raadslid stapt over


heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

HEEZE-LEENDE - In een opmerkelijke politieke verschuiving heeft Herman den Dulk de overstap gemaakt van de Partij voor Oud en Jong (PvOJ) naar Lokaal Heeze-Leende (LHL). Met deze stap keert LHL terug naar vier zetels in de gemeenteraad, nadat de partij recentelijk een zetel verloor door het plotselinge vertrek van Dennis Keuten.

De politieke situatie in Heeze-Leende kenmerkt zich de laatste tijd door onrust en wisselingen in de gemeenteraad. Het vertrek van Dennis Keuten uit LHL zorgde ervoor dat de partij terugviel naar drie zetels. Met de komst van Herman den Dulk wordt dit verlies weer goedgemaakt, waardoor LHL weer met vier zetels functioneert.

Deze politieke ontwikkelingen in Heeze-Leende doen denken aan een ware stoelendans, waarbij verschillende raadsleden van partij wisselen en de zetelverdeling in beweging blijft. De impact van dergelijke verschuivingen op het politieke landschap van de gemeente blijft de komende tijd een belangrijk onderwerp van discussie.

Fractievoorzitter Frans Maas van PvOJ 
"Ik werd zelf woensdagmorgen op de hoogte gebracht van het feit dat Herman den Dulk is overgestapt naar LOKAAL Heeze-Leende. Natuurlijk vind ik dat jammer maar ik merkte al dat hij op bepaalde dossiers minder betrokken was de laatste tijd. Ik heb inmiddels ook al vernomen dat Herman bij meerdere partijen gesprekken heeft gehad om zich daarbij aan te sluiten."

Den Dulk is ongeveer zes jaar actief geweest voor PvOJ. Frans Maas geeft verder aan genoeg achterban te hebben en is vastbesloten om met zijn partij weer mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2026.

Herman den Dulk
"Ik heb na lang wikken en wegen besloten om per 08-05-2024 als Gemeenteraadslid de samenwerking met de Partij voor Oud en Jong te beëindigen en over te stappen naar Lokaal Heeze Leende (LHL).

De reden is dat ik geen match en verbinding meer voel met de personen, de werkwijze en de prioriteiten van de PvOJ.

Voor mij is het in een samenwerking en in mijn werk als raadslid essentieel dat ik connectie voel met de mensen met wie ik werk. Tot mijn spijt heb ik moeten constateren dat die connectie er veel minder is dan ik mij had voorgesteld toen ik begon als raadslid.

Met de inhoudelijke prioriteiten van de PvOJ is op zich niks mis maar het gevoel van samen optrekken ontbrak meer en meer en gingen steeds meer belemmerend werken voor mij.

Die match is er wel met de fractie en werkwijze van Lokaal Heeze Leende. De contacten met de fractie voelen voor mij goed en ik denk dat ik met mijn kennis en expertise beter uit de voeten kan in de fractie van Lokaal Heeze Leende." 

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug