Luister
muziek
14 Maart 2023 09:00
Deel dit artikel:

Edwin Broekman uit Heeze-Leende, kandidaat bij verkiezingen Waterschap de Dommel

STERKSEL - Wat doet het waterschap? Heel simpel. Brabant Water zorgt voor ons drinkwater, is de leverancier.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Waterschap de Dommel zorgt dat het water afgevoerd en gezuiverd wordt, zodat er schoon, voldoende en veilig water is in rivieren, beken, sloten en bodem voor landbouw, stad en natuur.

De laatste jaren hebben we regelmatig te maken met droge periodes. In Brabant valt gemiddeld genomen 800 ml water per jaar. Normaal gesproken zou dit genoeg moeten zijn, maar 70 % daarvan wordt weer snel afgevoerd naar de Noordzee.

Door het reizen heb ik gezien hoe belangrijk goed waterbeheer is. Samenwerking met alle belanghebbenden om steeds beter om te kunnen gaan met te veel, maar ook met te weinig water is daarbij steeds belangrijker. Verder is het belangrijk om water goed en betaalbaar te houden voor mensen, dieren, planten en natuur.

Zelf probeer ik ook om bewust om te gaan met drinkwater, volle wasbeurten met vaatwasser en wasmachine, korter douchen dan 5 minuten, het gebruik van een regenton o.a.

In de gemeente Heeze-Leende wordt daar het gescheiden rioolsysteem verder uitgerold bij werkzaamheden aan de riolering, zoals nu bijvoorbeeld plaatsvindt bij de Oostrikkerdijk in Leende. Recent is ook de herinrichting van de Oude Strijper Aa gereed gekomen, zodat het water langer vastgehouden kann worden in het gebied.

Ga voor meer informatie naar www.cda.nl/de-dommel

Daar staat ook informatie over hoe deel te nemen aan de innovatie prijs van duizend euro uitgeloofd door het CDA.

Het doel van de innovatieprijs is om te komen tot woningen waarbij minder drinkwater gebruikt wordt. Door bij het ontwerp bijvoorbeeld regenwater te gebruiken om de wc door te spoelen. Een mooie uitdaging voor de slimste regio (Brainport).

Dus stem lijst 3 CDA nummer 15 Edwin Broekman 

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug