Luister
muziek
6 april 2024 - 08:00
Deel dit artikel:

Nieuwe bouwplaats GWTONN krijgt vorm; tentenbouw begint over 8 weken

HEEZE - Over precies acht weken is het 1 juni. Voor de wagenbouwers van de Brabantsedag de datum dat de bouwtenten weer opgebouwd mogen worden en de bouwplaatsen ingericht kunnen worden.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Voor Ge Wit 't Oit Noit Nie betekent het nieuwe seizoen een nieuwe bouwplaats, ongeveer 100 meter verderop. De nieuwe locatie krijgt inmiddels aardig vorm. Vijf weken geleden is de aannemer begonnen op het terrein van KV Eymerick. De jeu de boules banen zijn reeds verplaatst en ook tientallen stelconplaten zijn gelegd zodat de bouwgroep weer de tent kan zetten een een wagen kan bouwen dit jaar. In aanloop naar 1 juni moet er nog veel gebeuren. De elektriciteit moet nog worden aangesloten, de grondankers voor de bouwtent moeten nog geplaatst worden, de opslagcontainers moeten nog ingericht worden en het materiaal moet nog verhuisd worden van de oude naar de nieuwe locatie. Dat laatste staat zaterdag 6 april op de planning.

De nieuwe locatie oogt ruimer maar is qua vierkante meters net zo groot als eerst. De uitrit blijft op dezelfde locatie als deze nu is dus de wagen moet een bocht maken maar daar is door de wagenbouwersgroep goed naar gekeken en zou geen probleem moeten zijn. Met nog acht weken te gaan tot aan de bouw van de tent lijkt het erop dat de nieuwe bouwlocatie tijdig gereed zal zijn. De verplaatsing was nodig na klachten van een buurtbewoner.

Verplaatsing De Rijten en Ietskes Schif
Op donderdag 14 maart liet de gemeente Heeze-Leende in een persbericht weten dat ook Vriendenkring De Rijten en Vriendenkring Ietskes Schif per direct moeten verhuizen en dat voor hen een alternatieve locatie is gevonden. Onze redactie stelde eerder al schriftelijke vragen aan de gemeente Heeze-Leende hierover. Onder andere de datum van de aanleg van de nieuwe bouwplaatsen, de duur van de vergunning en de kosten voor de realisatie van de bouwplaatsen. Tot op heden heeft de gemeente nog geen antwoord gegeven op deze vragen. De verhuizing van deze twee groepen heeft te maken met de komst van een verbindingsweg van de Industrieweg naar de Somerenseweg. Voor de bodemonderzoeken zijn de percelen nodig en is het gebruik van de gronden aan de twee wagenbouwersgroepen per direct ingetrokken.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug