Luister
Live
28 mei 2020 - 11:30
Deel dit artikel:

Actie Heeze-Leende 24 met Mindlockers groot succes

HEEZE-LEENDE - Begin mei heeft Mindlockers samen met Heeze/Leende 24 2400 gratis kluisjes ter beschikking gesteld. De lezers hebben massaal de kluisjes geclaimd en zijn enthousiast gestart met het vullen van de kluisjes. Met filmpjes, muziek, selfies, brieven om hun geliefden te verrassen op een moment in de (verre) toekomst. De positieve reacties stromen binnen en de chat laat zien dat Mindlockers leeft binnen de gemeenschap. Een mooi voorbeeld dat laat zien hoe fijn het is om goed te doen en je dierbaren te verrassen op momenten dat ze het echt niet verwachten. In de Chat op de website ontvingen we tragische en hartverwarmende verhalen. Grootouders die hun kleinkinderen willen verrassen met een persoonlijke boodschap op hun verjaardagen in de (verre) toekomst. En veel verhalen van mensen die nu in deze rare tijden wat vast willen leggen voor het nageslacht. En willen delen. Dat hoeven geen zware onderwerpen te zijn maar denk aan het “doorgeven” van recepten, het ophalen van herinneringen, uitspreken wat iemand voor je heeft betekend. Meest pakkende story van de afgelopen week het verhaal van Henk en Dinie. (uiteraard zijn dit niet de echte namen van Henk en Dinie)

heeze-leende24
  / Thijs Verleg

Hoe combineer je Alzheimer met een digitale kluis?
Aan het woord Henk en zijn vrouw Dinie: 48 jaar getrouwd en 7 kleinkinderen genietend van een welverdiende oude dag. Tot dat de vergeetachtigheid van Henk net wat te vaak opspeelde. Na bekomen te zijn van de eerste shock na de diagnose Alzheimer, stond de tijd wel even stil. Nu we een paar maanden verder zijn pikken ze het leven weer langzaam op. Zij hebben kennis gemaakt met Mindlockers via een vriend die hen had uitgenodigd om zijn persoonlijke dagboek in te zien. En nu zijn Henk en Dinie hun kluisjes aan het vullen voor kinderen, vrienden, familie. Nu Henk nog helder is worden met veel enthousiasme en een lach met en traan de “oude koeien” uit de sloot gehaald. Foto’s worden afgestoft en ingescand. Het lijkt wel de voorbereiding voor surpriseavond. Henk heeft een kort filmpje gemaakt waarin hij zijn beste vriend bedankt voor 21 jaar mooie vriendschap en een hele serie selfies voor zijn kleindochter, die eind volgend jaar 21 wordt… Hij heeft geen idee of hij “er bij” kan zijn.

Online beveiligd en persoonlijk dagboek
Ook ontvingen we veel reacties op het online dagboek dat ook onderdeel van de actie was. Juist in deze tijd heb je behoefte aan contact, medeleven, troost. Maar persoonlijke en gevoelige zaken wil je niet via Facebook de wereld in gooien. Het beveiligde en persoonlijke dagboek stelt je in staat om lezers persoonlijk uit te nodigen om deelgenoot te worden van dat wat jou dagelijks bezig houdt.

Nog 784 gratis kluisjes te claimen
Er zijn in de vier weken actie een kleine 1600 kluisjes geclaimd. Waarvoor hartelijk dank. De actie loopt nog zolang de voorraad strekt. Heb je zelf al je kluisjes geclaimd maak dan iemand deelgenoot van de actie. Ken je mensen die nog midden in het leven staan maar waar de toekomst onzeker van is? Attendeer ze op Mindlockers zodat ook zij hun geliefden en dierbaren kunnen verrassen met een digitale tijdscapsule

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug