Luister
Live
10 augustus 2022 - 14:30
Deel dit artikel:

Politiehonden trainen op hoofdveld RKSV Heeze

HEEZE - Zondagmorgen 7 augustus was het niet de selectie van RKSV Heeze die te vinden was op het hoofdveld van de Heezer voetbalclub, maar trainden er in voorbereiding op het Nederlands Kampioenschap enkele politiehonden. Onder andere Pieter-Jan Smulders uit Heeze met zijn hond Venus trainden specifieke oefeningen in de voorbereiding op het NK.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg

Het Nederlands kampioenschap vindt plaats op 2 en 3 september in het Jan Louwers stadion van FC Eindhoven. Om de omgeving een beetje na te bootsen waren enkele leden van vereniging Hond in 't Woud uit Heeze welkom bij RKSV Heeze. ''Het is natuurlijk geen groot stadion in Heeze maar wel de ruimte en het grote veld zodat we die goed kunnen trainen met de honden'', aldus Pieter-Jan. 

Als toeschouwer een genot voor het oog. Deze honden zijn op en top getraind om de politie te assisteren wanneer nodig. Al vanaf dat de honden een week of tien zijn begint de training. Na een jaar of drie, gemiddeld vier keer in de week, is het dier volledig opgeleid om ingezet te worden. Na deze intensieve training luisteren de honden enorm goed naar de commando's van hun baasje. ''We kunnen er zonder riem mee door de drukste straten lopen, het dier zal niks doen.'' De honden, vaak herders, zijn ontzettend leergierig en vinden het geweldig wanneer er zo intensief getraind wordt met ze. 

Tussen de trainingen en na afloop is er uiteraard goede verzorging voor de dieren. Met nog een aantal weken te gaan tot het NK trainen de politiehonden nog op een aantal andere locaties in de regio. Vereniging Hond in 't Woud wil RKSV Heeze enorm bedanken voor de mogelijkheid om hier te mogen trainen afgelopen zondag. Wij wensen de twee politiehonden van de hondenvereniging en hun baasjes alle succes op het aankomende NK.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug