Luister
muziek
26 mei 2023 - 07:00
Deel dit artikel:

Wilde zwijnen winnen terrein bebouwd gebied en richten schade aan

HEEZE - Onlangs meldden we al dat de wilde zwijnen meerdere malen binnen de bebouwde kom zijn gesignaleerd in Heeze. Donderdagochtend 25 mei hebben wilde zwijnen voor enige opschudding gezorgd in de Mandenmaker en de Zadelmaker, twee rustige straten in de wijk Nieuwe Hoeven in Heeze.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

Bewoners werden opgeschrikt door het onverwachte bezoek van de wilde zwijnen die naar verluidt in een groep van ongeveer tien dieren waren. De dieren wisten via het veldje tussen de Muggenberg en de Mandenmaker de woonwijk binnen te dringen. Eenmaal in de Mandenmaker aangekomen, ploegden ze een baan om en trokken vervolgens verder naar het aangrenzende speelveldje van de Zadelmaker waar ze ook schade aanrichtten.

De schade valt enigszins nog mee, zeker als je de beelden ziet wat de zwijnen onlangs hebben aangericht op een grasveld nabij de Muggenberg in Heeze. De bewoners hebben de autoriteiten wederom geïnformeerd over de komst van de zwijnen en de aangerichte schade. Omwonenden maken zich steeds meer zorgen over de toenemende komst van de zwijnen in bewoond gebied.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug