Luister
muziek
17 Augustus 2023 21:00
Deel dit artikel:

VVD Heeze-Leende wil andere uitvoering ecologisch maaibeleid

Het leek zo mooi toen we als raad instemden met een ecologisch verantwoord maaibeleid. Hoewel de intenties goed zijn, laat de praktijk een verregaande verloedering van de openbare ruimte zien. Niet alleen grasvelden en groenstroken zijn nu bezaaid met torenhoog onkruid, ook trottoirs en wegdelen staan er vol mee. Net als veel inwoners vindt VVD Heeze-Leende dit veel te ver gaan. Als VVD vinden we het groen in de openbare ruimte juist van grote waarde, voor de leefbaarheid en uitstraling in de dorpen. Getuige bijvoorbeeld ook onze inzet voor de hanging baskets en aankleding van de rotondes welke nu eindelijk beplant gaan worden.

heeze-leende24
  / Thijs Verleg
Advertentie

We hebben het college daarom gevraagd om actie te ondernemen door actief te gaan maaien. Het college heeft hierop gereageerd dat de praktijk door uiteenlopende oorzaken inderdaad niet helemaal in lijn was met de bedoeling. Er wordt inmiddels volop gemaaid.

Daar zijn we blij mee als VVD. We hopen snel weer een opgeruimd straatbeeld te zien. We willen graag dat er volgend jaar op een andere manier invulling wordt gegeven aan het ecologisch maaibeleid. We ondersteunen acties ten behoeve van de biodiversiteit, maar dan zijn wij eerder voorstander om het groen daar daadwerkelijk op in te richten, zodat groenstroken, grasstroken en grasvelden gewoon kunnen worden onderhouden. Wij denken bij biodiversiteit meer aan stroken met wildbloemenmengsels welke meerwaarde geven aan grasstroken voor de insecten maar tevens ook mooi zijn om naar te kijken.

-----------------------------------------------
Ingezonden brief

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort.

Download de gratis app van Heeze-Leende24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug